Over Boekvoorstelling "Eigen aan mensen" van Jef Stroo (Toast Literair)

19 jan
Aalter - O.C. Lotenhulle # 8917

Boekvoorstelling "Eigen aan mensen" van Jef Stroo (Toast Literair)

Literair moderator Melissa Giardina gaat in gesprek met Jef Stroo

zondag 19 januari 2025 van 10:30 uur tot 13:00 uur

Jef-Stroo-Davy-Coghe

Jef Stroo (°1958) is geboren en groeide op in Brugge.  Hij studeerde pedagogische en psychologische wetenschappen aan de KU Leuven en rondde ook een postgraduaat in de gedragstherapie aan de RU Gent met succes af. Hij werkt voltijds in de sector voor personen met een beperking, in de beginjaren als orthopedagoog en de laatste tien jaar in een verantwoordelijke beleidsfunctie.

Goesting om te schrijven bleef jaren onderhuids sluimeren maar beperkte zich aanvankelijk tot professionele artikelen. In 2015 ontkiemde de drang om zelf een verhaal te schrijven. Net vóór het begin van de zomer van 2019 verscheen zijn debuutroman, "Het blauwe schrift."  In de herfst van 2022 werd zijn 2de boek "Dodelijke mist" voorgesteld.  In het kader van Toast Literair stellen we zijn 3de boek voor  "Eigen aan mensen" 

Literair moderator Melissa Giardina gaat in gesprek met de schrijver.  Zij is het gezicht van Vindetta!, haar bedrijf dat sinds 2020 alles verenigt wat ze het liefst doet: auteurs en kunstenaars interviewen, modereren, redigeren, vertalen, maar ook PR en communicatie. Ze is Master Vertaler Engels/Italiaans, houdt van fotografie en film, maar is vooral en bovenal een notoir veellezer, belust op schoonheid en verwondering in taal en verhaal.  Melissa werkte jarenlang als boekhandelaar bij onder andere Paard Van Troje in Gent en was ambassadeur van het Leesfonds bij de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren. Ze is vast panellid van Uitgelezen (het live boekenprogramma in de Vooruit), lid van het Arkcomité van het Vrije Woord en jurylid van De Bronzen Uil en de Vloedschrijfwedstrijd.

Melissa Giardina mgl5535_web_c_michiel_devijver_-_iedereen_leest

  Leesfragementen, poëzie en live muziek van De Konnies en Aca' d'Arte wisselen mekaar af. 

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard Gratis

Info: JefStroo.be of renaat.jonckheere@outlook.be - 0474/961712

Labels: 1 sessieActiviteitToast LiterairCultuurregio GentLiteraire Ontmoeting